Ικαρια διαμονή

Άγιος Κήρυκος

Ο Άγιος Κήρυκος είναι η πρωτεύουσα της Ικαρίας. Είναι μια όμορφη μικρή παραθαλάσσια πόλη στη νοτιοανατολική πλευρά της Ικαρίας, η οποία μαζί με το λιμάνι και το κοντινό αεροδρόμιο αποτελούν ίσως την σημαντικότερη είσοδο στο νησί.

Είναι χτισμένος στους λόφους που περιστοιχίζουν το λιμάνι και προσφέρουν μοναδική θέα στον πλατύ θαλάσσιο ορίζοντα, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει τα νησιά των Φούρνων, την Πάτμο, την Σάμο, και όταν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, μπορεί κανείς να δει ως και τμήματα των ακτών της Μικράς Ασίας. Συνδυάζει την ομορφιά μιας αιγαιοπελαγίτικης εικόνας με την ζωντάνια μιας μικρής πόλης που διατηρεί την ταυτότητά της. Η περιοχή γύρω από τον Άγιο Κήρυκο έχει μεγάλο φυσικό, ιστορικό, και τουριστικό ενδιαφέρον.

Από τον Άγιο Κήρυκο μπορεί ο επισκέπτης να πάει για ημερήσιο ταξίδι στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων, με τους πολυάριθμους κολπίσκους και τις μοναχικές παραλίες.
Ο Άγιος Κήρυκος προσφέρει ποικιλομορφία ιδιωτικών και δημόσιων υπηρεσιών, όπως τουριστικά γραφεία για κάθε είδος ταξιδιωτικών υπηρεσιών, τράπεζες, καταστήματα, ταβέρνες, εστιατόρια, καφενεία, μπαρ κ.α.

agiskirikos01

agioskirikos02