Ικαρια διαμονή

Γιαλισκάρι

Το Γιαλισκάρι είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο ψαροχώρι της βόρειας πλευράς του νησιού, έχει περί τους εκατό μόνιμους κάτοικους, και ανήκει στον Δήμο Ραχών. Περιστοιχίζεται από πεύκα που φτάνουν ως την θάλασσα, και μαζί με το  γραφικότατο νησάκι με την εκκλησούλα της Ανάληψης συνθέτουν μια μοναδική εικόνα αιγαιοπελαγίτικης ομορφιάς. Τα σπίτια είναι διασκορπισμένα στις δασωμένες πλαγιές, ανάμεσα σε πλούσια βλάστηση, ζωηρούς χείμαρρους και μικρά ρέματα, τα οποία τρέχουν ως την θάλασσα.

Το Γιαλισκάρι βρίσκεται στην πιο ενδιαφέρουσα τουριστικά περιοχή της Ικαρίας, η οποία επίσης προσφέρει ταβέρνες δίπλα στην θάλασσα, καφενεία, μαγαζιά, και τουριστικά γραφεία, χωρίς όμως ποτέ να δίνει την εικόνα ενός μέρους πλημμυρισμένου από κόσμο. Δίνει επίσης την ευκαιρία στον επισκέπτη να πραγματοποιήσει πολύ ενδιαφέροντες περιπάτους και εκδρομές. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι στο Γιαλισκάρι ανήκει η Μεσακτή, η οποία θεωρείται μια από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου.

Στο λιμανάκι, ο επισκέπτης μπορεί να δει σκηνές της πραγματικής ζωής των ψαράδων και να πάρει μέρος σε αυτές, αν το επιθυμεί. Επιπλέον, το χωριό είναι ένα πολύ βολικό σημείο εκκίνησης για περιηγήσεις και εκδρομές, ιδιαίτερα στην δυτική Ικαρία, η οποία είναι ένα μέρος ιδιαίτερου ιστορικού, τουριστικού, και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Επίσης, προσφέρει άμεση και γρήγορη πρόσβαση στο λιμάνι του Ευδήλου (10 χλμ. απόσταση).

gialiskari01

gialiskari03