Ικαρια διαμονή

Το χωριό Χριστός είναι το κέντρο του Δήμου των Ραχών, όπου χτυπά η καρδιά της βορειοδυτικής Ικαρίας. Είναι χτισμένο στις πλαγιές του Φύτρου όρους, μέσα στην καρδιά του πευκοδάσους, 15 χλμ. νοτιοδυτικά του Ευδήλου. Το κέντρο του χωρίου είναι ένα μέρος με πολύ αυθεντική ατμόσφαιρα, πλακοστρωμένους πεζόδρομους, σπίτια και μαγαζιά (με μερικά από αυτά να προϋπάρχουν ίσως και περισσότερο από έναν αιώνα), ταβέρνες, καφενεία, και με την εντυπωσιακή εκκλησία του Χριστού, συνθέτουν την εικόνα μιας φιλόξενης κωμόπολης, η οποία προσελκύει τόσο τους επισκέπτες, που τους κάνει να νιώθουν ότι ένα μέρος τους άνηκε πάντα εκεί.

Είναι ένα μέρος ζωντανό 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, καθώς είναι πολύ συνηθισμένο να δει κανείς όλα τα μαγαζιά να παραμένουν ανοιχτά και κατά την διάρκεια της νύχτας, όχι μόνο τα μπαρ, αλλά και τις ταβέρνες, τα παντοπωλεία, το φαρμακείο κλπ. Είναι κομμάτι μιας παλιότερης παράδοσης που οι Καριώτες κρατάνε ακόμη ζωντανό.

Οι Ράχες είναι μια άριστη επιλογή για περιήγηση, μιας και συγκεντρώνει τριγύρω της τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα της βορείου Ικαρίας, όπως την Μονή Μουντέ, το Πέζι, την Λαγκάδα, τον Να κ.α.