Ικαρια διαμονή

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ!

Εκείνο που πραγματικά θα καταπλήξει τους επισκέπτες που θέλουν να δουν κάτι περισσότερο, είναι η ομορφιά, που εναλλάσσεται με παραδοσιακούς οικισμούς, φυσικό κάλλος, και συνυπάρχει με την ιστορία της Ικαρίας.

Ο καλύτερος τρόπος για να τις γνωρίσει κανείς, είναι να περπατήσει μέσα από το πλούσιο δίκτυο μονοπατιών, που άλλοτε χρησίμευαν για να φέρουν τους Καρίωτες πιο κοντά και τώρα χρησιμεύουν στο να μας φέρουν πρόσωπο με πρόσωπο με την παρθένα φύση της Ικαρίας.

Μας αποκαλύπτουν φαράγγια, παλιά πέτρινα γεφύρια, νερόμυλους αλλά και ανεμόμυλους, αντί-πειρατικά σπίτια, παλιά τείχη, βυζαντινά κάστρα, αρχαίους ναούς, αρχαίους πύργους, μοναστήρια αλλά και εξωκλήσια. Μπορεί επίσης ο οδοιπόρος να ανακαλύψει άλλοτε πυκνές δασωμένες πλαγιές και άλλοτε απρόσμενα λιβάδια, πλούσια χλωρίδα και πανίδα, μυστικούς καταρράκτες, καλά κρυμμένες λίμνες, πηγές, σπήλαια, επιβλητικούς μονόλιθους, και πολύ συχνά θέα που μπορεί να κόψει την ανάσα.

Η ποικιλομορφία του εδάφους και των βουνών της Ικαρίας, που ξέρει να μεταμορφώνεται μαγικά μετά από κάθε λίγα μέτρα, ξέρει επίσης να κρύβει καλά τα μυστικά της και να τα αποκαλύπτει σε όποιον πραγματικά το επιθυμεί.

Το ξενοδοχείο IKAROS STAR βρίσκεται πάνω σε έναν από τους βασικότερους κόμβους των μονοπατιών της βυζαντινής εποχής, που συνέδεαν την Μονή Μουντέ με την θάλασσα. Έτσι, προσφέρεται για πολλές διαδρομές που μπορεί ο επισκέπτης να ακολουθήσει.

Περισσότερες πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό στην παρακάτω ιστοσελίδα:

opsikarias.blogspot.gr

trailsofikaria01

trailsofikaria02

trailsofikaria03